Orthodontie

Een orthondontische behandeling is voor patiënten van alle leeftijden. In onze praktijk bieden wij verschillende orthodontische behandelmogelijkheden aan.

Veel volwassenen vinden het jammer dat ze vroeger geen gebruik hebben kunnen maken van een orthodontiebehandeling. Gelukkig kunnen we in deze tijd bij volwassen mannen en vrouwen regelmatig deze behandeling inzetten om tot een mooi resultaat te komen.

Bij kinderen wordt de groei van de kaak en stand van de tanden en kiezen elke halfjaarlijkse controle bekeken. Is een orthodontische behandeling het advies dan wordt dat met de ouder(s) besproken.

Een orthodontische, of beugel,  behandeling kan bestaan uit uitneembare- of vaste apparatuur.

Uitneembare apparatuur

Er zijn verschillende behandelingen met uitneembare apparatuur. Een voorbeeld van uitneembare apparatuur is een blokbeugel (activator).

Invisalign

Invisalign is een behandeling met uitneembare hoesjes. Deze hoesjes zijn vrijwel onzichtbaar. Ze worden speciaal op maat gemaakt. Om de paar weken worden de hoesjes vervangen waardoor je tanden heel geleidelijk naar de gewenste stand verschuiven. Voor het beste resultaat is het de bedoeling dat je de Invisalign hoesjes dag en nacht draagt. Hoe lang de behandeling duurt, is per persoon verschillend. Bekijk de brochure van Invisalign in PDF.

- YouTube

 

Vaste apparatuur

Behandeling met vaste apparatuur bestaat uit het plaatsen van brackets (ook wel slotjes genoemd) op de tanden en kiezen. Deze brackets zijn van metaal. 

< Terug naar overzicht

orthodontie
Controle brackets
invisalign
Invisalign