Medische zorg

Naast goede zorg bieden is het belangrijk dat u zich fijn voelt tijdens en na de behandeling. Wij doen er alles aan om u die zorg te bieden die u nodig heeft.

Bent u bang? Heeft u een vervelende ervaring en ziet u erg tegen de behandeling op? Wilt u uitgebreid geïnformeerd worden voor en/of tijdens de behandeling? Vindt u het spannend? Wij zijn er voor u!

Onder behandelingen vindt u al onze reguliere behandelingen. Onder hygiëne vindt u alle adviezen voor het behoud van een gezonde mond.

Hieronder vindt u informatie waarom en hoe wij tijdens elke controle de condities van uw tandvlees onderzoeken en vastleggen.

Wat voor cijfer heeft uw tandvlees?

‘Praktijk oogt zeer hygiënisch! zeer tevreden, naar mij idee is de praktijk erg schoon!’
reactie uit onze patiënten enquete

Vragen...

Welke invloed hebben antibiotica op het gebit?

Antibiotica zijn geneesmiddelen bij ontstekingen. Zij worden door een (tand)arts voorgeschreven. Sommige antibiotica kunnen verkleuringen van de tanden en kiezen veroorzaken. Dit gebeurt als ze tijdens de ontwikkeling van het blijvend gebit worden ingenomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het veel gebruikte middel tetracycline. Suikerhoudende antibiotica kunnen tandcariës veroorzaken. Vraag daarom de arts zoveel mogelijk medicijnen voor te schrijven zonder suiker, of neem de medicijnen in vóór, tijdens of na het eten of vlak voor het tandenpoetsen. Als u of uw kind 's nachts medicijnen moeten innemen, drink dan daarna wat water of spoel even de mond.

Lees verder